Όπου και να σκάβουν οι Τούρκοι βγαίνει Ελλάδα


Plutonium_interior1
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ενδιαφέροντα ερείπια στην αρχαία πόλη της Ιεράπολης . Σύμφωνα με τη Wikipedia , η πόλη ιδρύθηκε στο δεύτερο αιώνα π.Χ. ως ιαματικά λουτρά . Στα ελληνικά, Ιερά σημαίνει ναός ή ιερός τόπος και υπάρχουν πολλοί από αυτούς στην πόλη .

800px-Ana_Cadde_(Hierapolis,_Parmukkale,_Denizli)

Για παράδειγμα , τα θεμέλια του ναού του Απόλλωνα , ο κύριος θεός της πόλης , υπολείπονται εντός του περιβόλου πάνω από ένα ενεργό ρήγμα που οδηγεί στην Πλουτώνιο ( η πύλη για την κόλαση . ) λέγεται ότι αυτό το χάσμα ήταν το σημείο όπου η μεγάλη Κυβέλη θεά μητέρα συναντήθηκε με τον Απόλλωνα .
333px-Cybele_formiae

Μπροστά από το ναό του Απόλλωνα υπάρχει μια δομή που ονομάζεται το Νυμφαίο . Ήταν ένα ιερό των Νυμφών και περιελάμβανε ένα μεγάλο σιντριβάνι που το νερό διανέμονταν στα σπίτια της πόλης μέσα από ένα σύστημα αγωγών .

450px-Hierapolis_fontanna_RB

Υπάρχουν, επίσης, μια μεγάλη νεκρόπολη , που εκτείνεται για πάνω από δύο χιλιομέτρα εκατέρωθεν του παλιού δρόμου από την πόλη στη Φρυγία . Οι τάφοι σε αυτή την περιοχή της πόλης ποικίλουν από απλούς τάφους μέχρι μεγάλους οικογενειακούς τάφους με πολύπλοκα μνημεία που μοιάζουν με μικρούς ναούς . Σε ένα από αυτούς τους τάφους , του Μάρκου Αυρήλιου Ammianos , ήταν χαραγμένα τα σχέδια ενός υδρόμυλου , η αρχαιότερη γνωστή μηχανή με ενσωματωμένη μια μανιβέλα και μηχανισμό σύνδεσης ράβδου .

800px-Hierapolis_nekropola_sarkofag_RB
Για τους Χριστιανούς , η Ιεράπολις είναι η περιοχή του Μαρτυρίου , ο χώρος όπου ο απόστολος Φίλιππος θάφτηκε. Λέγεται ότι σταυρώθηκε ανάποδα στην Ιεράπολη και θάφτηκε στο σημείο του Μαρτυρίου . Η δομή , που χτίστηκε από βυζαντινό αυτοκράτορα , περικλείει ένα κεντρικό οκταγωνικό κτίσμα με ένα ξύλινο θόλο που περιβάλλεται από πολλά παρεκκλήσια .

800px-Hierapolis_martyrium_Filipa2_RB
Τώρα πάνω από τις πύλες της κόλασης . Το Πλουτώνιο , το χάσμα που αναφέρεται ως ο τόπος κατασκευής του ναού του Απόλλωνα , είναι ο αρχαιότερος ιερός χώρος στην πόλη της Ιεράπολης . Ένας ναός δημιουργήθηκε εδώ για να τον Πλούτωνα . Το κύριο μέρος του Πλουτωνίου είναι μια μικρή σπηλιά που είναι αρκετά μεγάλη για να επιτρέπει ένα άτομο να κατέβει κάτω και σε μία 32 – τετραγωνικών ποδιών αίθουσα που ήταν γεμάτη από θανατηφόρο διοξειδίο του άνθρακα . Μπροστά από το σπήλαιο ήταν μία 22.000 τετραγωνικών ποδιών κλειστή δομή που περιείχε επίσης μια θανατηφόρο συγκέντρωση του αερίου . Ιερείς πωλούσαν πουλιά και άλλα ζώα στους επισκέπτες , οι οποίοι τα απελευθερώναν στην κλειστή περιοχή για να δούν πόσο θανατηφόρα ήταν . Ιερείς της θεάς Κυβέλης κατέβαιναν μέσα στη σπηλιά , και επέστρεφαν για να δείξουν ότι είχαν θεϊκή προστασία και είχαν ανοσία στο αέριο . Οι άνθρωποι τότε θεωρούσαν ότι επειδή το αέριο ήταν τόσο θανατηφόρο , το έστελνε στην επιφάνεια ο Πλούτωνας, ο θεός των νεκρών . Ο διάσημος πολιτικός Κικέρων αναφέρεται στο σπήλαιο ως πύλη για τον Κάτω Κόσμο , η πραγματική πύλη για την κόλαση .
Plutonium-2

Οι αρχαιολόγοι αποκαλύψαν την πύλη προς την κόλαση στην Τουρκία

cave

Αν και ο ναός αυτός είχε χαθεί, όπως αναφέρθηκε από αρκετά πρακτορεία ειδήσεων, έχει πλέον ανακαλυφθεί από τον Ιταλό αρχαιολόγο Francesco D’ Andria . Εντόπισε την διαδρομή προς την σπηλιά από μία πρώην θερμική πηγή που βρίσκεται στα ερείπια ενός ναού , καθώς και την οδό που οδηγεί στην πύλη . Σύμφωνα με τον D’ Andria , η περιοχή εξακολουθεί να είναι πολύ θανατηφόρα :

» Κάθε ζώο που περνά μέσα συναντά ακαριαίο θάνατο . Έριξα μέσα σπουργίτια και αμέσως πέθαναν»

olympia.gr
Πηγές: http://en.wikipedia.org/wiki/Hierapolis

http://www.newser.com/story/165431/gate-to-underworld-unearthed-in-turkey.html

http://www.theblaze.com/stories/2013/04/02/archeologists-uncover-deadly-gate-to-hell-in-turkey/

http://tavernkeepers.com/hierapolis-home-to-the-gates-of-hell/

Photos of Hierapolis by Omerulusoy

Photo of statue of Cibele by ChrisO

1 comments on “Όπου και να σκάβουν οι Τούρκοι βγαίνει Ελλάδα

Σχολιάστε