Η επερχόμενη κόλαση των αγροτών

2
Την 5η Μαΐου του σωτηρίου έτους 2014, ένας μεγάλος Έλληνας πατριώτης και αγωνιστής όδευε προς το πολυαγαπημένο Eurogroup, για μια ακόμα αιμοβόρα μάχη. Μια σκληρή μάχη, στα πλαίσια της αιώνιας διαπραγμάτευσης με τους τρεις τότε «θεσμούς». Τον έλεγαν Γιάννη. Γιάννη Στουρνάρα και είχε μαύρο κορακίσιο μαλλί – παρότι γέρασε, καθώς τα χρόνια περνούν, πάντα στην υπηρεσία των τραπεζιτών βεβαίως βεβαίως. Δεν πήγαινε όμως άοπλος ο πολεμιστής (τότε) υπουργός οικονομικών. Είχε στη μασχάλη του από κάτω, ένα χαρτοφύλακα που περιείχε το καλύτερό του όπλο στην προσπάθεια παράδοσης της Ελλαδίτσας, στα ξένα όρνια που έχουν πέσει να ξεσκίσουν τις σάρκες της.
Το πυρηνικό αυτό όπλο λεγόταν «Greece 20/20″ ή αλλιώς έκθεση McKinsey. Πήρε το όνομα, από την εταιρεία που την συνέταξε, κατά παραγγελία των εγχώριων τραπεζών και του ΣΕΒ. Άρχισε η μελέτη το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2012.

Η έκθεση αυτή, επιχειρεί να φανταστεί πως θα πρέπει να είναι η Ελλάδα το 2020, αν θέλει να προκόψει. Κάνει μια πρόβλεψη, που είναι και πρόταση ταυτόχρονα. Εδώ τελειώνει η πλάκα και αρχίζει ο τρόμος για την κόλαση που έρχεται. Τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα, τα σοβαρά τώρα αρχίζουν. Τι προτείνει/προβλέπει η εν λόγω έκθεση για το αγροτικό ζήτημα; Διαβάστε περιληπτικά και φρίξτε:

Επειδή στην Ελλάδα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα κατακερματισμού της γης, καθώς οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι στο 1/5 περίπου των αντίστοιχων της ευρωζώνης, έχουμε πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα, μας λέει. Άρα, τι κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα; Μα είναι πολύ απλό ρε παιδιά:μαζεύουμε τη γη σε λίγα χέρια, που έχουν όρεξη (και φράγκα) για επενδύσεις. Την παίρνουμε από τους πολλούς και ενοχλητικούς μικρούς και μεσαίους γεωργούς και την παραδίνουμε σε άξιους μεγαλοεπενδυτές, που τυγχάνει να είναι και ξένοι. Οι σημερινοί μικροί και οι μεσαίοι, θα δουλεύουν σαν εργάτες γης στους επενδυτές, που θα πάρουν τη γη και θα εφαρμόσουν νέες μεθόδους καλλιέργειας, σε προϊόντα για τα οποία διακρίνεται η ελληνική παραγωγή.Ελιές και λάδι, λαχανικά, φρούτα.

Αν ακούγοντας για νέες μεθόδους καλλιέργειας, πηγαίνει ο νους σας σε επιστροφή στις παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους, χρειάζεστε γιατρό επειγόντως. Τα μεταλλαγμένα προϊόντα και τα φυτοφάρμακα θα πάνε σύννεφο. Κάτι ακούγεται, πως οι μεγαλοεπενδυτές που θα καλλιεργούν, θα είναι θυγατρικές της περίφημης Monsanto. Οπότε μπορείτε μόνοι σας να καταλάβετε, τι είδους καλλιέργεια θα γίνεται.

Το παραγόμενο προϊόν, θα είναι κρίμα να το πουλάμε χύμα σαν πρώτη ύλη στα ξένα συσκευαστήρια, μας λέει η έκθεση και πολύ σωστά. Οπότε, έχει έτοιμη τη λύση: μεταποιητικές μονάδες. Για να μην ξοδευόμαστε, όμως, και φτιάχνουμε πολλές τέτοιες μονάδες, μας έχει πάλι τη λύση: τέσσερις ή πέντε σε όλη την Ελλάδα. Δεν αστειεύομαι φίλοι μου. Προτείνει τη δημιουργία τεσσάρων mega factories, τεσσάρων γιγάντιων εργοστασίων, που θα μεταποιούν όλη την παραγωγή της χώρας. Δύο για το λάδι και δύο ή τρία για τα λαχανικά και φρούτα. Τα δύο του λαδιού θα φτιαχτούν στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και τα συσκευαστήρια στην Πελοπόννησο και την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Τα τόσα μικρά και μεσαία ελαιοτριβεία που υπάρχουν και λειτουργούν στην Ελλάδα, θα εξαφανιστούν σε μια νύχτα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο αυτό. Επειδή οι όποιοι κυβερνώντες (δεξιοί ή αριστεροί) είναι οικολογικά ευαίσθητοι, θα βγάλουν ένα νόμο με πολύ αυστηρές και πανάκριβες προϋποθέσεις για να λειτουργούν τα λιοτρίβια, εξαναγκάζοντάς τα σε διαχείριση αποβλήτων και βιολογικούς καθαρισμούς, που δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Το ότι το ελληνικό λάδι δεν θα είναι πια αυτό που ξέραμε και θα ανέβουν τα οξέα, λίγο τους νοιάζει. Φτηνό να είναι και ας μπαίνει και στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Δεν τελειώνει εδώ ο εφιάλτης της «ανάπτυξης». Ο προσανατολισμός όλων αυτών των επενδύσεων – κατά την εταιρεία – δε θα είναι η διατροφική επάρκεια και η σωστή διατροφή των Ελλήνων, αλλά οι εξαγωγές και η κονόμα. Καλά θα καλλιεργούν οι επενδυτές, καλά θα συσκευάζουν οι mega εργοστασιάρχες, ποιος όμως, θα διακινεί τα προϊόντα στο εξωτερικό; Και εδώ έρχεται η έκθεση να μας αφήσει για μια ακόμα φορά άναυδους. Θα υπάρχει 1 (ολογράφως μία) εταιρεία, που θα λέγεται “Greek Foods Company” και θα αναλάβει την εμπορία όλων αυτών των προϊόντων στο εξωτερικό. Θα είναι ιδιωτική. Αλλά και κρατική να είναι, μικρή σημασία έχει, καθότι το ΤΑΙΠΕΔ και το μοναστήρι να είναι καλά…

Η έκθεση αυτή, εγκρίθηκε από το Eurogroup της 5η Μαΐου 2014 και αποτελεί πλέον μπούσουλα για τον τρόπο ανάπτυξης που προωθούν. Σύμφωνα με αυτή κινούνται οι κυβερνήσεις μας. Για να γίνουν αυτές οι τεράστιες επενδύσεις, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την γερμανική τράπεζα KFW, που πρόεδρός της τυγχάνει να είναι ο «φιλέλληνας» ναζί του Δ΄Ράιχ, Κύριος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τώρα σίγουρα αναρωτιέστε: θα γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά τα εφιαλτικά ή είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας;
Σύμφωνα με μια μελέτη της περίφημης Eurostat, που καλύπτει τη δεκαετία 2003 – 2013, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε η καλλιεργούμενη γη κατά 22,4%, οι αγροτικές μονάδες μειώθηκαν κατά 14%. Είναι αυτονόητο πως σήμερα θα είναι κατά πολύ περισσότερο μειωμένες. Μόλις το 5,2% των αγροτών μας είναι κάτω από 35 ετών, ενώ από 55 μέχρι 64 ετών είναι το 24,9% και πάνω από 65 ετών είναι το 31,3%. Τι βλέπετε; Μαζεύεται η γη σε λίγα χέρια ή όχι; Τα μέτρα που παίρνει στους αγρότες η κυβέρνηση, στέλνουν τους αγρότες στην ανεργία, ναι ή όχι; Τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που έχουν περάσει σε χέρια άγνωστων funds, θα αλλάξουν το καθεστώς ιδιοκτησίας, ναι ή όχι; Τι θα γίνει όλη αυτή η πραγματικά ευλογημένη γη, που θα μείνει χωρίς αφεντικά; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Καταλαβαίνετε τώρα, φίλοι αγρότες, πως το πρόβλημά σας δεν είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό; Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το καθεστώς κατοχής που έχουμε, η μόνη μοίρα που σας περιμένει, είναι να γίνεται εργάτες στη δική σας γη; Κατανοείτε, ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση πάρει πίσω τα νομοσχέδια που σας διαλύουν, δεν έχετε κανένα μέλλον όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση κατοχής της χώρας μας; Άντε και πληρώνετε στο μέλλον ότι και τώρα, σε ταμεία και εφορία. Που θα πουλάτε το προϊόν του ιδρώτα σας; Στον Έλληνα που δε μπορεί πλέον να αγοράσει τα βασικά είδη διατροφής σε ποσοστό 32% πέρυσι και 50% φέτος; Στον Έλληνα που κάθε μέρα που περνάει, φτωχαίνει όλο και περισσότερο; Σε αυτούς θα πουλήστε τα προϊόντα σας;

Ή μήπως σε αυτούς;

Η μόνη πελατεία που θα έχετε, για όσο ακόμα θα είστε κύριοι της γης σας, θα είναι τα συσσίτια της Εκκλησίας και τα φιλανθρωπικά σωματεία.

Πετάχτε λοιπόν στην άκρη τα κομματόσκυλα τους αγροτοπατέρες, που προσπαθούν να σας κρατήσουν ναρκωμένους και απαθείς, περιορίζοντας το πρόβλημα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ενωθείτε με την υπόλοιπη κοινωνία, για να ρίξουμε όλοι μαζί στα τάρταρα της ιστορίας, τους δωσίλογους που μας κυβερνάνε με τα κόμματά τους και τους συνδικαλιστές τους. Να τερματίσουμε τη νέα κατοχή, να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω και να δείξουμε σε όλους τι μπορεί να κάνει ο Έλληνας, όταν είναι ελεύθερος στη χώρα του.

Ολη η έκθεση McKinsey ΕΔΩ

teleytaiaexodos.blogspot

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s