Ο μύθος του Θησέα

thiseas_rock αλλά που να βρεθούν σήμερα ήρωες…
γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι.
konkoul.blogspot.gr

θα βρεθεί ένας σύγχρονος Θησέας στην Ελλάδα να σώσει τους Έλληνες;;;

ο μύθος: μια φορά και ένα καιρό, τα παλιά τα χρόνια, οι Αθηναίοι είχαν υποχρέωση να πληρώνουν ποινή, χρέος θανάτου, στους Κρήτες, στον Μίνωα, επειδή είχαν σκοτώσει το γυιό του. Κάθε 9 χρόνια έστελναν 7 νέους και 7 νέες για να τους φάει το τέρας, ο Μινώταυρος, στα βάθη ενός κτίσματος, του λαβύρινθου, που όποιος έμπαινε δεν μπορούσε να βγει. Ο Θησέας, πρίγκιπας της Αθήνας, (ημίθεος ο ίδιος), αποφάσισε να πολεμήσει και να σκοτώσει το θηρίο, (τον Μινώταυρο), να σώσει τους Έλληνες- Αθηναίους και να τους απαλλάξει από το ατελείωτο χρέος θανάτου που τους είχε επιβληθεί (ιδιαίτερα για τους νέους)… γι αυτό μπήκε στον λαβύρινθο με την βοήθεια της Αριάδνης και ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Όταν γύρισε στην Αθήνα, τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του και ανακηρύχθηκε Βασιλιάς και ο πιο τιμημένος ήρωας μετά το Ηρακλή…

Να λοιπόν που οι μύθοι, όπως και η Ιστορία, επαναλαμβάνονται! Οι Έλληνες, ο Ελληνικός λαός σήμερα, καταδικασμένος από τους κατακτητές του, παραδομένος από τους ηγέτες του, προσφέρει κάθε μέρα σταγόνα-σταγόνα την ψυχή του σε μια αόρατη δύναμη, τις αγορές, που τον καταδίκασαν μαζί με τους «φίλους»μας σε μια διαρκή εξευτελιστική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Η Ελλάδα, αλλά κυρίως ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ζωντανό «πειραματόζωο» πάνω στο οποίο δοκιμάζονται σύγχρονες μέθοδοι διάλυσης κοινωνικών δομών, Εθνικών θεσμών και Πίστεων… Η θεωρία του σοκ σε εφαρμογή…
Στην θέση αυτή την «κατάντησαν» οι εκλεγμένοι άρχοντες Κυβερνήτες που αρχικά προγραμματισμένα, προσχεδιασμένα, μεθοδευμένα, συστηματικά, με πρωτοπόρο τον ΓΑΠ και εκτελεστή τον ΓΣΠ παρέδωσαν την Ελλάδα ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στα νύχια των δήθεν δανειστών αλλά στην πραγματικότητα των κατακτητών ΔΥΝΑΣΤΩΝ , στα νύχια των κατοχικών δυνάμεων που επέβαλαν εξαθλίωση… και μακροχρόνια κατοχή, όχι με τα όπλα αλλά με τα δάνεια. Η συνεχιστές δοσίλογοι ανταγωνίζονται ποιος είναι πιο πιστά αφοσιωμένος στις εντολές των κατακτητών.
Θα απογειωθούμε το 2013 λέει ο Πρωθυπουργός… στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και σε πρόσφατη συγκέντρωση Βουλευτών του μεταθέτει την απογείωση για μετά τον Σεπτέμβριο… αλλά να δεθούμε καλά μην πέσουμε!!!
Επικοινωνιακά κόλπα θα μου πείτε αλλά να ,απογειώθηκε η ανεργία των νέων…ΠΡΩΤΟΙ στην Ευρώπη με ποσοστό 62% και στη γενική απεργία σε 27% με βέβαιο στόχο το 33%. Αληθινή απογείωση επικίνδυνης πτήσης θανάτου.
Μια μικρή πόλη αυτοκτονίες!!! κάθε χρόνο…(πάνω από 3500) και πόσες δεν ανακοινώνονται, άλλωστε το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (που έληξε για πολλοστή φορά η θητεία του και ανανεώθηκε πάλι) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ (λογοκριτικά) την ανακοίνωση ειδήσεων και εικόνων που δείχνουν την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών…στα κρυφά είναι καλύτερα!!!
Ποιος θα σκοτώσει ο τέρας της Παγκοσμιοποίησης που πετυχαίνει μεθοδικά και προγραμματισμένα να επιβάλλει στους λαούς έλεγχο εξουσιών και στις Κοινωνίες την απόλυτη διάλυση … την κατάργηση της Εθνικής κυριαρχίας, την αρπαγή του Εθνικού πλούτου, την απαξίωση της Γης και την καταστροφή του περιβάλλοντος;;;

olympia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s