Το πάρτι των golden boys

«Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος δεσμεύτηκαν 23,2 δις ευρώ από τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων φορέων του δημοσίου για να εισπράξουν τα golden boys της Τράπεζας, ποσό της τάξης των 450 εκ. ευρώ… ως μπόνους!

Πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση, που εφόσον ισχύει αποδεικνύει πως κάποιοι έστησαν πάρτι στην υγειά των… κοροΐδων, δηλαδή των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, και η οποία πρέπει να ερευνηθεί έως τέλους».

Αυτά σημειώνει ο Βουλευτής και Συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας και σε αυτή, αναφέρεται πως από τα στοιχεία της ΤτΕ, προκύπτει πως αφαιρέθηκαν από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων 900 εκ. ευρώ για αγορές γραμματίων του Δημοσίου με λήξη το 2011 και άλλα 3,4 δις ευρώ για γραμμάτια με έτος λήξης το 2012. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν… προμήθειες ύψους 263,1 εκ. ευρώ, προφανώς σε κάποια golden boys, οι οποίες μάλιστα προπληρώθηκαν!

Επίσης, από τον κατάλογο των μεσομακροπρόθεσμων επενδύσεων της Τράπεζας, προκύπτει πως αφαιρέθηκαν για τις αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με έτος λήξης έως το 2037, ποσό ύψους 18 δις ευρώ, περίπου. Συνολικά λοιπόν, η Τράπεζα αφαίρεσε 23,253 δις από τα κατατεθειμένα αποθεματικά για την αγορά έντοκων γραμματίων του Δημοσίου και Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για τα οποία κάποιοι εισέπραξαν ως αμοιβές και προμήθειες περί τα 450 εκ. ευρώ!

«Ποιος έδωσε τις εντολές, ποια ομόλογα και γραμμάτια αγοράστηκαν, σε ποιες τιμές, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ομολόγων και των γραμματίων, αλλά και ποιοι είναι αυτοί που εισέπραξαν τις αμοιβές και τις προμήθειες, και μάλιστα προκαταβολικά; Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και να είναι πειστικές» τονίζει ο Αχαιός πολιτικός, ο οποίος ρωτάει επίσης αν αληθεύει, ότι η ΤτΕ με περίτεχνους τραπεζικούς και τεχνοκρατικούς χειρισμούς εκταμίευσε 4,5 δις. ευρώ, περισσότερα απ’ όσα ανέφερε, ενημερώνοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο και άρα, αν υφίσταται η «μαύρη τρύπα» για την οποία κάνουν λόγο αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει ποια είναι η τύχη δεκάδων αγώνων και μηνύσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει σύλλογοι, φορείς και υγιή ασφαλιστικά ταμεία αλλά και, προ ημερών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος.

zougla.gr
olympia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s