Αιματοβαμμένο χαράτσι

Τρεις πρωθυπουργοί (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς) και 5 υπουργοί Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Σαχινίδης, Ζανιάς, Στουρνάρας) περιέφεραν τα πολιτικά τους σαρκία στα Eurogroup και στις Συνόδους Κορυφής και επέστρεφαν πίσω κάθε φορά για να εισπράξουν με βουλιμία το αιματοβαμμένο χαράτσι της ΔΕΗ. Αυτό το χαράτσι που θα καταργούσε ο Σαμαράς έρχεται με φόρα να εισπράξει ο Γιάννης Στουρνάρας. Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα για πολιτικό από τη κατάντια του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Και απορώ με τον Σαμαρά, ο οποίος δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η επιβολή αυτού του χαρατσιού έστειλε τον Βενιζέλο και τις θεμιτές πολιτικές φιλοδοξίες του στο 12%.

Άλλη τόση απέχθεια θα αισθανθούν και οι πολίτες για τον Αλέξη Τσίπρα το οποίο οι πληροφορίες θέλουν να προσφέρει πολιτική στέγη στον υποκριτή συνδικαλιστή Φωτόπουλο.

Είναι υποκριτής ο Φωτόπουλος γιατί αν έδινε έστω μια πεντάρα για τους συμπολίτες του θα κατέβαζε τους ρελιέδες όταν μπήκε αυτό το χυδαίο, παράνομο και απάνθρωπο χαράτσι. Δεν το έκανε τότε, παρότι ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να το σταματήσει. Αρκέσθηκε σε μια τηλεοπτική σύλληψη και αυτό ήταν όλο. Σήμερα βγαίνει, με το άλλοθι ότι θα ανέβει η τιμή του ρεύματος σε περίπτωση που πουληθεί η ΔΕΗ, να απειλήσει με κατέβασμα του διακόπτη (του)!

Προφανώς ο Φωτόπουλος και οι συνδικαλιστές της χρεοκοπημένης ΔΕΗ των 7,5 δις χρέος αγνοούν δήθεν ότι οι λογαριασμοί αυξάνονται κάθε δίμηνο, χωρίς να υπολογίζουμε τις μπαμπέσικες κρυφές χρεώσεις.

Μην ανησυχείς Φωτόπουλε. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πουλήσει την ΔΕΗ, ειδικά τώρα που η τελευταία έχει αναλάβει το ρόλο του “μπράβου” που μαζεύει το χρήμα από τα θύματά του. Η ΔΕΗ, μια εισηγμένη εταιρεία, αποδέχεται αυτό το ρόλο παρότι θα μπορούσε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια αρνούμενη να υποδυθεί τον εκτελεστή των συνδρομητών της.

Η κυβέρνηση από την άλλη με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ κλείνει πονηρά το μάτι και στον κάθε υποψήφιο αγοραστή, λέγοντάς του πως αν πάρει τη ΔΕΗ και όσο εκείνη παίζει χωρίς ανταγωνισμό, θα μπορεί να βάζει αντίστοιχα κρυφά χαράτσια ξαφρίζοντας τους πολίτες. Αυτόν τον χυδαίο νόμο δεν ήρθε να πολεμήσει στα μαρμαρένια αλώνια του πεζοδρομίου, ο Φωτόπουλος με το Εγώ Ναπολέοντα. Κι αν ο Φωτόπουλος είναι υποκριτής, άλλο τόσο υποκριτής είναι και ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που προσφέρει πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές.

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης δεν θα αργήσουν να πολτοποιηθούν πολιτικά εξαιτίας του συγκεκριμένου χυδαίου χαρατσιού. Οι τρεις τους δεν δείχνουν καμία διάθεση να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, σε αποκρατικοποιήσεις, σε μείωση του δημοσίου τομέα σε εκσυγχρονισμό του κράτους -τσιφλικιού μέσα στο οποίο έχουν ανδρωθεί πολιτικά. Κι αν παρατηρήσετε προσεχτικά την πολιτική διαδρομή του καθενός η διαπίστωση ότι είναι προιόντα συγκεκριμένων ιστορικών στρεβλώσεων του νοσηρού πολιτικού συστήματος είναι προφανής.

Από το kourdistoportocali
kostasxan.blogspot

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s