Οι αλυσίδες της ζωής μας

Τρόφιμα, νερό και «ηλεκτρονική διακυβέρνηση»:
Να πως θα ελέγχουν τη ζωή σου

Και εμείς και ο φίλος Θύμιος Παπανικολάου έχουμε μιλήσει συχνά για την απίστευτη μισανθρωπία του καπιταλισμού ο οποίος εξ αρχής υιοθετούσε κάθε τι «καινούργιο» αρκεί να ήταν θα λέγαμε «δαιμονικής έμπνευσης».
Έτσι λοιπόν αρκετά νωρίς η απάνθρωπη «πρόταση» του Μάλθους έγινε συστατικό στοιχείο αυτού του συστήματος και ήδη από την εποχή της Θάτσερ το επίσημό του πανωφόρι.
Ένα πανωφόρι αναγκαίο για τις εξουσίες του21ου αιώνα, στην διάρκεια του οποίου ο καπιταλισμός θα πάψει να είναι η «ατμομηχανή» του κεφαλαίου και το «λεωφορείο» της «Νέας Εποχής», μιας και θα έχει ενσωματωθεί απόλυτα στο «DNA» της νέας παγκόσμιας και πρωτοφανούς τυραννίας. Μιας τυραννίας που είτε σαν «παγκόσμια κυβέρνηση», είτε σαν ομοσπονδία «ομοούσιων και αδιαίρετων»… δημοκρατιών, θα ελέγχει και θα διαχειρίζεται τα πάντα και τους πάντες.

Η ανάδειξη του γνήσιου και ανόθευτου από «φιλάνθρωπες» ιδεολογικές προσμίξεις καπιταλισμού, θα οδηγήσει τις ναρκωμένες από το σοκ της δήθεν κρίσης κοινωνίες, σε μία κατάσταση που πλέον δεν θα είναι αναστρέψιμη.

Όχι μόνο ο πλούτος αλλά και η ίδια η ανθρώπινη ζωή θα είναι τα απολύτως διαχειρίσιμα και ελεγχόμενα «μεγέθη» της «νεότερης Νέας ΤάξηςΠραγμάτων».

Ο σιδερένιος χαλκάς σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό μας.
Η μία εξουσία μετά την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς πλέον κανένα πρόσχημα πετούν τις δημοκρατικές τους μουτσούνες για να περάσουν στα χέρια των «αγορών», των ιδιωτικών εταιρείων.
Το «αναγκαίο κακό» της παραγωγής μανιπουλαρισμένης πολιτικής σκέψης έπαψε να είναι «αναγκαίο». Η ολιγαρχία που ετοιμάζεται, βλέπει τις κοινωνίες ακόμα να ροχαλίζουν και να ονειρεύονται «καλύτερες ημέρες» και νοιώθει ακόμα πιο ισχυρή .Τόσο ισχυρή ώστε να απαιτεί να της παραδώσει ο καθένας χωριστά και οικειοθελώς ακόμα και το αυτεξούσιό του.

Όλοι μιλούν για μνημόνια λες και αυτά τα «συμφωνητικά» (διότι περί αυτού πρόκειται) είναι η «πηγή του κακού » και όχι μία από τις πληγές που άνοιξε στην ελληνική κοινωνία αυτό καθ΄εαυτό το «κακό».

Μέσα σε αυτόν τον κατασκευασμένο κουρνιαχτό, ποιός άραγε μπορεί να δει τις τόσες δόλιες μεθοδεύσεις και τις θανάσιμες παγίδες που έστησε το σύστημα σε συνεργασία με τις δοσίλογες πλην εκλεγμένες κυβερνήσεις του χθες και του σήμερα;

Ποιός π.χ είδε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την ξαφνική απαίτηση της καταγραφής όλων των γεωτρήσεων και πηγαδιών που αρδεύουν καλλιεργήσιμα χωράφια;

Ποιός εκτός από κάποιους «συνωμοσιολόγους», πρόσεξε τη φρίκη που κρύβεται πίσω από τον «διατροφικό κώδικα » με την ισχύ παγκόσμιου νόμου και το όνομα «codex alimentarius»; (βλ. εδώ, εδώ κι εδώ)

Ποιός βλέπει τι κρύβεται πίσω από την μαύρη κουρτίνα των μνημονίων ή τον μπερντέ των δεξιών και αριστερών «διαπραγματεύσεων»;

Σκεφτείτε μόνο πόσα από αυτά που θεωρούσατε ως απρόσβλητα ή «σταθερές αξίες» έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια. Σκεφτείτε ποιός ήταν ο λόγος που π.χ. ο Βορίδης της προηγούμενης συγκυβέρνησης μέσα σε μια νύχτα παρέδωσε την ΕΥΔΑΠ στα χέρια του επίσημου κρατικού «μεσιτικού γραφείου». Σκεφτείτε γιατί, όπως και στη Χιλή, θέλουν να κάνουν απογραφή των ιδιωτικών γεωτρήσεων και πηγαδιών, πριν παραδώσουν το δημόσιο αγαθό του νερού στα χέρια της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Αναρωτηθείτε γιατί κανείς από τους δωσίλογους των τελευταίων κυβερνήσεων δεν ενημέρωσε τον κοσμάκη τι σημαίνει codex alimentarius και τι συνέπειες θα έχει αυτός στην δημόσια υγεία. Μπας και είδατε κανέναν «πράσινο οικολόγο» να σας εξηγεί γιατί πρέπει να τρώτε μεταλλαγμένα κα ακτινοβολημένα λαχανικά ή γιατί επιτράπηκε η χρήση απαγορευμένων από την δεκαετία του ’60 φυτοφαρμάκων κλπ;

Ακούσατε κανέναν Μπουτάρη, Καμίνη, Τσίπρα ή άλλον «αριστερό» από εκείνους που τρέχουν πίσω από τους μασκαρεμένους παρενδυτικούς φετιχιστές και τους άλλους ανώμαλους των gay parades, να σας εξηγεί πως υλοποιείται το μαλθουσιανό σχέδιο της οικονομικής ολιγαρχίας, γιατί τα παιδιά σας θα στερούνται στο μέλλον σημαντικές βιταμίνες και αντ΄αυτών θα τρώνε «καρκίνο» με τρόπο μάλιστα που θα καθορίζει λεπτομερώς αυτός ο «διατροφικός κώδικας» που προαναφέραμε»;

Μίλησε κανείς από δαύτους ποτέ για το τι σημαίνει «νέα ταυτότητα» ή όπως την έλεγε ο Παπανδρέου «κάρτα του πολίτη»;

Ακούσατε κανέναν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να σας εξηγεί πως θα είναι η ζωή σας όταν θα σας έχουν φορέσει αυτή την «ηλεκτρονική χειροπέδα»;
Όταν λοιπόν θα τους έχουμε αφήσει να ελέγχουν το νερό, τα τρόφιμα, και τα πάντα γύρω από την προσωπική αλλά και δημόσια ζωή μας, τότε αναρωτιέμαι τι νόημα θα έχει αν θα κατέβουμε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε, είτε ως «αγανακτισμένοι», είτε ως «οψίμως πολιτικοποιημένοι».

Αν και τώρα δεν καταλάβουμε τι μας περιμένει, τότε αύριο θα είναι πολύ αργά.

kostasxah.blogspot

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s