Επιστροφή 105 εκ. ευρώ στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταβληθούν στην Ελλάδα 104,8 εκατομμύρια ευρώ για αγροτικές δαπάνες που δεν είχαν καταβληθεί σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταβληθούν στην Ελλάδα 104,8 εκατομμύρια ευρώ για αγροτικές δαπάνες που δεν είχαν καταβληθεί σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.Αυτό έγινε στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των λογαριασμών που προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συνολικά θα ανακτηθούν 426 εκατ. ευρώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, προβλέπεται η ανάκτηση 11, 5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν την έλλειψη συστήματος ελέγχου για την παραγωγή και αποθήκευση ζάχαρης και η ανάκτηση 0,5 εκατ. ευρώ για ανεπαρκείς ελέγχους στον τομέα των φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα, ζητείται η επιστροφή 71, 5 εκατ. ευρώ για διορθώσεις σε ελλείψεις που αφορούν τον τομέα της σταφίδας και 21,3 εκατ. ευρώ για παρατυπίες στον τομέα του οίνου.

spirospero.gr
olympia.gr

Σχόλιο. Το καρότο είναι τα 105 εκ ευρώ. Το μαστίγιο όμως, είναι οτι δεν μπορούμε πια να φυτεύουμε αυτά τα φυσικά εξαγώγιμα προιόντα της φύσης μας. Είναι η κοινή αγροτική πολιτική που μας έφτασε στην κατάντια του δόλιου δανεισμού και επιτρέπει σε χώρες που δεν παράγουν τα εν λόγω προιόντα να τα εξάγουν στις διάφορες χώρες και δή στην ίδια την χώρα που τα παράγει. Αυτή είναι η αλήθεια. Και άν δεν αλλάξει αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουμε. Τί θα πεί ανάπτυξη??? Όχι μόνο το μνημόνιο είναι εκτός νόμου αλλά και η κοινή αγροτική πολιτική. Φ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s