Ο γερμανός πρωθυπουργός Ράιχενμπαχ δέχεται τους υπουργούς στο γραφείο του

Xόρστ Ράιχενμπαχ. Ο ουσιαστικός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο άνθρωπος, που έχει αναλάβει «τα πάντα όλα» στη χώρα.

Το «δεξί χέρι» της Μέρκελ, που «λύνει και δένει» μέσα στην ελληνική επικράτεια και πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε, ότι η Γερμανία θα αναλάβει την περιφερειακή ανάπτυξη και η Γαλλία τη δημόσια διοίκηση.

Πόσες φορές τον έχετε δει «on camera»; Από ελάχιστες ως λίγες. Συνεντεύξεις δίνει όπου και όποτε πρέπει.

Φροντίζει, όμως, πάντα, να λειτουργεί με μεγάλη μυστικότητα και να μη δίνει στόχο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου κυκλοφορεί, για να συνδιαλέγεται με τους Έλληνες αλλά και ξένους αξιωματούχους.

Έτσι κάποιοι εξεπλάγησαν, όταν, στις αρχές της εβδομάδας, τον είδαν να περνάει το κατώφλι του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες ο Ράιχενμπαχ, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ως την Κυριακή, θα έχει εκεί το στρατηγείο του.

Ήδη από Ξενοφώντος και Αμαλίας έχουν περάσει δεκάδες κυβερνητικά στελέχη, στους οποίους ο Γερμανός «πρωθυπουργός» έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν, ενώ ως και την Κυριακή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές επαφές.

Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πάντως, «βόλευε κουτί» τόσο τον απεσταλμένο της Μέρκελ, όσο και τους κυβερνητικούς που περνούσαν από εκεί, για να πάρουν εντολές, αφού η Βουλή βρίσκεται κυριολεκτικά «ένα βήμα» και δεν χρειάζονταν να πηγαίνουν σε μακρινές αποστάσεις, με το φόβο παρουσίας «αγανακτισμένων»…

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
tsantiri.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s