Τρόικα σε Reuters

Με ένα τηλεγράφημα του Reuters που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κουβάς με νερό» στο κεφάλι των Ελλήνων μη κατονομαζόμενο στέλεχος της τρόϊκας στην Αθήνα χαρακτηρίζει την συμφωνία δανειοδότησης της 27ης Οκτωβρίου ως μη δεδομένη δηλώνοντας ότι «Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα
είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο»!
Μάλιστα εμφανίστηκε και απαισιόδοξος για την πορεία του PSI (το defencenet.gr έχει σημειώσει ότι πρακτικά το PSI έχει ναυαγήσει) λέγοντας ότι «δεν είναι εγγυημένος ούτε ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμφωνίας, ούτε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών»! Και μετά, τι; Πτώχευση!

«Οι εν εξελίξει συζητήσεις (για το PSI) είναι εποικοδομητικές, είναι χρήσιμες, αλλά σε αυτή τη φάση είναι πολύ νωρίς για να προδικάσουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να μην κατονομαστεί.

Ερωτηθείς ευθέως για το αν υπάρχει κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, το στέλεχος της τρόϊκας απάντησε:

«Στόχος μας παραμένει το πρόγραμμα να έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει εγγύηση ότι η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική θα σας πω «Φυσικά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο»»! Δηλαδή, τους απειλεί ευθέως με «αναγκαστικό κούρεμα» φυσικά «στην πλάτη της Ελλάδας» που αμέσως μετά οδηγείται σε πτώχευση.

Στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα προσδοκά να λάβει 90 δισ. ευρώ στις αρχές του επόμενου έτους, εκ των οποίων 30 δισ. για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλα 30 δισ. ως κίνητρο προς τους ομολογιούχους για την συμμετοχή τους στο PSI, καθώς και κεφάλαια για την αποπληρωμή χρέους που λήγει.

ΠΗΓΗ: Τρόϊκα σε Reuters: «Ούτε η δανειακή σύμβαση, ούτε το PSI προχωρά»! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/reuters-psi.html#ixzz1gm3UCO3h

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s