Η καλύτερη αντίσταση γίνεται με τα ίδια όπλα του εχθρού

Στόχος αυτού του κειμένου είναι, να ενημερωθούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ για ξεχασμένα δικαιώματα, θυμίζοντας τα άρθρα του αστικού κώδικα: Άρθρο 388 Α.Κ.(Απρόοπτη μεταβολή συνθηκών) και Άρθρα 336 και 337 Α.Κ.(Απαλλαγή λόγω ανυπαίτιας αδυναμίας).

Προφανώς τα άρθρα αυτά αναφέρονται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή σε πόλεμο.
Γράφει ο Β. Μήττας στο ListonPlace

Δηλαδή προβλέπουν την προσωρινή αναστολή πληρωμών χρεών και υποχρεώσεων προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι το τέλος της κρίσιμης περιόδου.

Aς αναρωτηθούμε, πως επιτελούς επιβίωναν οι γυναίκες και οι κόρες των στρατιωτών μας κατά την διάρκεια των πολέμων?…

Μετά τις δημόσιες, συνεχείς και πειστικές, δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας:«είμαστε σε οικονομικό πόλεμο, έχουμε εκχωρήσει μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας κ.λ.π.» και τον καταιγισμό τραγικών πληροφοριών από τα δελτία ειδήσεων, σίγουρα βρισκόμαστε κάτω από έκτακτες συνθήκες, ίσως σε μια μορφή, κατάστασης πολιορκίας οικονομικού τύπου!
Αυτό εκφράζεται, στην καθημερινότητα όλων μας, με την προφανή στάση πληρωμών του ίδιου του κράτους και ταυτόχρονη απαίτηση εισπράξεων από οφειλέτες και μη, με κάθε τρόπο προς αυτό (υπέρβαροι φόροι κυρίως στα πρώην μεσαία εισοδήματα)!
Το παράδειγμα του κράτους υιοθέτησαν και οι εναπομείναντες ιδιώτες και οι ημιιδιώτες δηλαδή οι τράπεζες (ας πούμε κατά κάποιο τρόπο το οικονομικό παρακράτος). Εισπράξεις επί απειλή και καμιά χορηγία.

Καταργώντας έτσι κάθε σκέψη για δραστηριότητες, ανάπτυξη και αναιρώντας οποιοδήποτε στόχο από τους εναπομείναντες επίδοξους επιχειρηματίες.

Μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ, την μείωση των μισθών, την κατάργηση των επιδομάτων, την κατάργηση της καταναλωτικής δυνατότητας όλων, την δραματική υποβάθμιση ποιότητας διαβίωσης, την έλλειψη κοινωνικών παροχών, την γενικευμένη ανασφάλεια, την απειλητική αποστολή σημειωμάτων περαίωσης ακόμα και σε όσους περαιώνουν κάθε χρόνο…το γενικευμένο πογκρόμ κατά του δημόσιου τομέα, την αφαίρεση του «ΚΩ» από τις ΔΕΚΩ (δημόσιες επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας), την διάλυση της όποιας κοινωνικής συνοχής υπήρχε, την υποταγή στους ξένους «ύπατους αρμοστές» που αυθαίρετα επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας (τριπλή κατοχή-τρόικα)…

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε κάτω από απρόοπτη και έκτακτη μεταβολή συνθηκών. Κάτω από οικονομική δικτατορία! Ίσως σε κατοχή με μηδαμινή αντίσταση.

Μάλλον σε έναν πόλεμο, χωρίς Βέμπο ή χωρίς “Πολυτεχνείο”.

Συνεχείς απειλές, ίσως και συλλήψεις για χρέη πάντα, με αύξηση των «χαρακίρι» που θα ζήλευαν και οι Ιάπωνες. Κυνηγητό, προσβολές, εξευτελισμός της αξιοπρέπειας, εκβιαστικοί-παχυλοί λογαριασμοί και απειλητικά τηλεφωνήματα καθημερινά (εισπρακτικές εταιρίες-γερμανοτσολιάδες).
Μόνο οι εκτοπισμοί και οι εξορίες λείπουν, εκτός βέβαια από τις εθελούσιες (μετανάστευση-δραπέτευση από την οικονομική κόλαση)!

Και αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι βολεμένοι καιροσκόποι, τέτοιοι υπήρχαν και κατά την διάρκεια της κατοχής (δωσίλογοι λαδάδες-μαυραγορίτες).

Τέλος, για να μην κουράζω άλλο περιγράφοντας την “νέα κατάσταση πραγμάτων”, από τις αρχές του 2009 όταν χορηγήθηκαν τα τελευταία ανεξέλεγκτα δάνεια, μέχρι σήμερα, όλα έχουν αλλάξει.

Έχουμε δηλαδή, «απρόοπτη μεταβολή συνθηκών και ανυπαίτια αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων».

Άλλωστε, επαναλαμβάνω, τον δρόμο συμπεριφοράς τον χάραξε το ίδιο το κράτος όταν έγινε κακοπληρωτής, με σαφή στάση πληρωμών και εκλιπαρώντας για δανεικά από διεθνείς κερδοσκόπους.
Με ποιο θράσος, τώρα, περιμένει να εισπράξει από τον ήδη κατεστραμμένο ιδιώτη;
Μετά την επαπειλούμενη και διάχυτη προς κάθε κατεύθυνση δυστυχία και την ομαδική κατάθλιψη όλων μας, με σοβαρή πια προσέγγιση, ας ξαναδούμε τι ακριβώς λέει ο νομοθέτης στα άρθρα που προανέφερα και για τους λόγους που περιέγραψα.
Βέβαια, εδώ, προκύπτει το μεγάλο παράπονο: Είναι απαράδεκτη και αλαζονική η περιφρόνηση του κράτους προς τον λαό, γιατί τα συγκεκριμένα άρθρα του Α.Κ. έπρεπε να ενεργοποιηθούν αυτόματα (ο πολυδιαφημισμένος πτωχευτικός νόμος, είναι στάχτη στα μάτια και μάλλον ανεφάρμοστος)!

Για όλα αυτά, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, όλοι μαζί, σύλλογοι, σωματεία, επιμελητήρια, οργανώσεις, ας ξεκινήσουμε αγώνες (με απαραίτητη την συμμετοχή νομικών) για την εφαρμογή των συγκεκριμένων άρθρων του Α.Κ.

Πριν είναι αργά.

Πριν πέσουν και οι τελευταίοι πυλώνες της δημοκρατίας στα χέρια των ξένων!

olympia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s