Αγροτικές καλλιέργιες και τροποποιημένοι σπόροι

Φίλοι ο κόσμος γίνεται όλο και πιό τρελός.

Ο Michael Taylor μόλις ορίστηκε ανώτερος σύμβουλος της επιτροπής FDA. Αυτός είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την πολιτική του FDA όταν επετράπη η προμήθεια τροφίμων των ΗΠΑ χωρίς να υποβάλλονται σε καμμία δοκιμή για να καθοριστεί η ασφάλειά τους. Ήταν δικηγόρος της MONSANTO και μετά αντιπρόεδρος και διευθύνων λομπίστας στις υποθέσεις της MONSANTO.

Τώρα είναι τσάρος για την ασφάλεια των τροφίμων των ΗΠΑ.

Όταν οι FDA επιστήμονες κλήθηκαν να ζυγίσουν σχετικά με το τί έμελλε να γίνει στην πιό ριζοσπαστική και δυνητικά επικίνδυνη αλλαγή στην διατροφή μας, απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτους τώρα, οτι οι εμπειρογνώμονες ανησυχούσαν πολύ. Πολλά υπομνήματα περιέγραφαν τοξίνες, νέες ασθένειες, διατροφικές ελλείψεις και δύσκολα να εντοπιστούν αλλεργιογόνα. Ήταν σίγουροι οτι η τεχνολογία κατείχε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, και απαιτείτο προσεκτική και μακροπρόθεσμη έρευνα πριν οι γεννετικά τροποποιημένοι οργανισμοί θα μπορούσαν να είναι ασφαλείς προς κατανάλωση. Όμως η βιοτεχνολογική βιομηχανία είχε στημένο παιχνίδι έτσι ώστε ούτε οι επιστήμονες, ούτε οι επιστήμες να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο τους.

Τοποθέτησαν τον δικό τους άνθρωπο στην θέση που είναι επιφορτισμένη με την πολιτική FDA και δεν επρόκειτο να πεισθεί απο τα επιχειρήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων.

Όταν η FDA είχε κανονίσει την πολιτική της για το 1991-2 οι επιστήμονες τους επισήμαναν οτι το γονίδιο-φέτες  των τροφίμων ήταν σημαντικά διαφορετικό από τα συμβατικά τρόφιμα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορους κινδύνους . Αλλά η επίσημη πολιτική δήλωσε το αντίθετο, υποστηρίζοντας οτι η FDA  δεν ήξερε τίποτα για τις διαφορές και αποφασίστηκε οτο ησαν τελικά ισοδύναμες τροφές.  Έτσι η διαπίστωση του κατά πόσο τα γεννετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι ασφαλή βρέθηκαν αποκλειστικά στα χέρια των εταιρειών όπως η MONSANTO . Κατά τα επόμενα 9 χρόνια πολλές χρόνιες ασθένειες και αλλεργίες διπλασιάσθηκαν στις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο του 2011 ο κορυφαίος βιολόγος Dr Bhargava κατέληξε στο συμπέρασμα οτι τα γεννετικά τροποποιημένα τρόφιμα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για πολλές σοβαρές ασθένειες…

Το υπόλοιπο άρθρο στα αγγλικά

http://www.responsibletechnology.org/blog/858

Βιοκαλλιεργητές μήνυσαν την MONSANTO  υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της προστασίας μας απο τους γεννετικά τροποποιημένους σπόρους και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της MONSANTO.

Η MONSANTO προτίθεται να συνεχίσει, απειλώντας και παρενοχλώντας τους αγρότες……..

Συνέχεια στα αγγλικά

http://www.growswitch.com/blog/2011/07/270000-organic-farmers-sue-monsanto/#.TlKCg5a_Wid.facebook

Μετάφραση. Φαιναρέτη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s