Θυμάστε την κρίση στην Ισλανδία??

Ενώ εμείς συνεχίζουμε να τρώμε το παραμύθι της «δημοκρατίας έκτακτων συνθηκών» που αφορά αποκλειστικά τους πολίτες, με κατάργηση, αναστολή και ριζική ανατροπή μέσω νομοσχεδίων- εξπρές όλων των δικαιωμάτων μας (και με τη βούλα του ΣτΕ που γνωμοδοτεί υπέρ της…..
συγκεκριμένης πρακτικής, νομιμοποιώντας το Μνημόνιο) στην Ισλανδία δικάζουν με διαδικασίες- εξπρές πολιτικούς και τραπεζίτες.

Γιατί βέβαια στη χώρα μας κανένας « δημοκράτης» και « σοσιαλιστής» πολιτικός δεν εφαρμόζει το θεώρημα της « δημοκρατίας έκτακτων συνθηκών» και προς τη πλευρά της εξουσίας.

Εκατομμυρίων πολιτών τα δικαιώματα καταργούνται και αναστέλλονται υπό το πρόσχημα της κρίσης, την ίδια ώρα που κάθε φορά που εγείρονται αιτήματα για αναστολή όλων των αστικών, οικονομικών, προστασίας δεδομένων κλπ δικαιωμάτων των 1000,5000 ή 10000 ανθρώπων που άσκησαν ή ασκούν εξουσια ( ακριβως για να διερευνηθεί η έκταση του παράνομου χρέους) ξαφνικά μας βομβαρδίζουν με εκκλήσεις περί προστασίας του «κράτους δικαίου», «τηρησης της υφιστάμενης νομοθεσίας», σεβασμού του «νομικού πολιτισμού» και αρχίζουν να μας μιλάνε για « παράγραφες αδικημάτων», «προανακριτικές», «προκαταρκτικές» και άλλες γραφειοκρατικές επιτροπές που «θα ελέγξουν» κλπ κλπ. Ανασύροντας όλη την αποτυχημένη νομολογία του παρελθόντος (που δεν μας προστάτεψε από τη κρίση) και ξεχνώντας ότι οι « έκτακτες συνθήκες» και οι « διαδικασίες εξπρές» αφορούν σε μια δημοκρατία σε κρίση πρωτίστως το κύκλο της εξουσίας.

Διαφορετικά σε τι διαφέρει η σημερινή διαχείριση της κρίσης από την «δημοκρατία» μας από την διαχείριση υπό οποιοδήποτε δικτατορικό καθεστώς;

Αναστολή, περιστολή, κατάργηση δικαιωμάτων και βίαιη ανατροπή με διαδικασίες- εξπρές των συνθηκών ζωής για εκατομμύρια πολίτες που ενοχοποιούνται, «δικάζονται» και καταδικάζονται , κι απ την άλλη, μια εξουσία «ανεύθυνη» που κρύβεται πίσω από νόμους συγκάλυψης και παραγραφής και περιδιαβαίνει την Ευρώπη αναλαμβάνοντας «ηρωικά» και στο «δικό μας όνομα» (μας ρώτησε;) την αποπληρωμή του «συνόλου του χρέους» προς τους δανειστές μας.

Όχι κύριοι δεν θα πληρώσουμε το παράνομο χρέος σας!

Άρνηση αποπληρωμής του παράνομου χρέους και παραπομπη σε δικη (όχι μαιμού επιτροπές) εκείνων που μέσω έκνομων συναλλαγών το δημιούργησαν είναι ο μοναδικός δημοκρατικός δρόμος εξόδου από τη κρίση και αναβάθμισης της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας.

Η Ισλανδία μας δίνει το παράδειγμα αξιοπρέπειας και λαϊκής κυριαρχίας ( και πως το θεώρημα των «έκτακτων συνθηκών» μπορεί να γίνει μπούμερανγκ σε εκείνους που μας τις επιβάλλουν). Καιρός να την ακολουθήσουμε!

ΥΓ Eίναι δυνατόν να στέλνουμε για διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ εν μέσω κρίσης τον αρχηγό ενός κόμματος « που τα παίρνε» από τη Siemens;;;; Αυτό δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!!! –

ksipnistere.blogspot

Σχολιάστε