Κάτω τα χέρια από την παιδεία και τα παιδιά

Γράφει η evi
Το θέμα της Παιδείας στη χώρα μας θα ακουστεί και θα συζητηθεί πολύ την ερχόμενη εβδομάδα με τις απεργίες που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη 22 και 23 του Φλεβάρη των εκπαιδευτικών. Ένα από τα σημεία αναφοράς είναι η συγχώνευση σχολείων και σε ορισμένα ακόμα και η κατάργησή τους. Επιτέλους κα Διαμαντοπούλου αυτό ήταν το προεκλογικό σας πρόγραμμα; Απαξίωση των μαθητών , των δασκάλων, των καθηγητών; Για πιο νέο σχολείο μιλάμε; Για πιο ψηφιακό σχολείο; Καταργώντας τον Ο.Ε.Δ.Β και βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες των γονιών, οι οποίο θα κληθούν ενδεχομένως να αγοράσουν τα σχολικά βιβλία σε φυσικά πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που είχε Ο.Ε.Δ.Β, αφού θα δοθούν σε μεγαλοεκδοτικές εταιρίες;…
Καταργώντας το οργανισμό, η σκέψη ήταν τα βιβλία να γίνουν ψηφιακά….πως θα γίνουν, με τι πόρους; Ή θα κληθούν να γίνουν χορηγοί για μια ακόμα φορά οι γονείς; Και γιατί η ευφάνταστη σκέψη στο τέλος της χρονικής χρονιάς να επιστραφούν τα χρησιμοποιημένα βιβλία από τους μαθητές;
Το άλλο θέμα των συγχωνέψεων των σχολείων ,σε επιστολή της προς τους δημάρχους, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχει αποσαφηνίσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων – ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του νέου σχολείου. Υπογραμμίζει, δε, ότι από τις συνενώσεις εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.
Και ερωτώ πως μπορεί να είναι παιδαγωγικό , όταν σε μία τάξη θα στοιβάζονται 30 παιδιά; Ποιο θα είναι το επίπεδο μάθησης; Μηδαμινό, δε μπορεί να πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος πως γίνεται καλύτερο μάθημα σε μια τάξη των 30 μαθητών, αντί π.χ για 20 ή 25….
Που μας οδηγούν όλα αυτά; Με λίγα λόγια η μάθηση και Παιδεία θα γίνει για τους έχοντες και κατέχοντες… όπως πριν πολλά…..πολλά χρόνια.
Αυτά είναι λίγα από αυτά που μας ετοιμάζουν….γιαυτό γονείς παρακαλώ πολύ, όταν δεχτείτε πρόσκληση για ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών σας , είναι απαραίτητο να παρευρεθείτε, όλοι συλλογικά πρέπει επιτέλους να δράσουμε , δεν μπορούν να υποθηκεύουν και το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας….

http://grizosgatos.blogspot.com/2011/02/blog-post_8270.html#more

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s